تبلیغات
خدمات فنی حمید لاهیجان - آب سرد کن
 
خدمات فنی حمید لاهیجان
لاهیجان-خیابان تربیت معلم-نبش تربیت معلم 5-ت: همراه: 09116212921 _ 09113412921
درباره وبلاگ


از اینکه از وبلاگ خدمات فنی حمید لاهیجان بازدید می نمایید متشکریم.

مدیر وبلاگ : مهرداد(حمید) حسنی
نظرسنجی
نظر شما در مورد این وبلاگ چیست؟







جمعه 28 خرداد 1389 :: نویسنده : مهرداد(حمید) حسنی


آب سرد کن، دستگاهی است که آب آشامیدنی را سرد می‌کند و آنرا برای مصرف در اختیار قرار می‌دهد. آب سرد مصرفی باید در گستره دمایی زیر باشد:

  • در مناطق معتدل ۱۵-۱۰درجه سانتیگراد
  • مناططق گرمسیر ۱۸-۱۳ درجه سانتیگراد

و شرایط بهداشتی مد نظر قرار گیرد.

آب سرد کن‌ها معمولاً به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

  • آب سرد کن‌های مخزن دار مجهز به شناور
  • آب سرد کن‌های بابلر( بطری دار با قابلیت تعویض بطری)
  • آب سردکن آنی (بدون مخزن آب آشامیدنی)

آب سرد کن‌های مخزن دار مجهز به شناور 


Traditional water fountains

این آبسردکن‌ها به آب لوله کشی وصل می‌شوند و مخزن آنها توسط یک شیر مجهز به شناور همیشه پر می ماند و هم چنین برای آب اضافی که ممکن است در حین خوردن آب سرد پیدا شود، مستقماً به مجرای فاضلاب وصل هستند. بیشتر این نوع را در شرکتها و محل‌های عمومی می‌توان دید.

این نوع آبسرد کن‌ها معمولاً از یک سیستم پمپ حرارتی(مانند یخچال) برای خنک کردن آب استفاده می نمایند. لوله‌های اواپراتور به شکل لوله مسی به دور یک مخزن فلزی جوش می‌خورد. آب وارد مخزن می‌شود و با مصرف برق توسط مدار خنک کننده، خنک می‌شود. با مصرف آّب، شناور تعبیه شده در مخزن پایین می‌آید و شیر آب ورودی باز می‌شود تا مخزن پر شود.

برای رعایت اصول بهداشتی لوله‌های اواپراتور که حاوی گاز است نباید باآب مصرفی تماس پیدا کند. به عبارتی لوله‌ها باید خارج مخزن باشند. که این خود اتلاف انرژی چشمگیری را در پی دارد. قدرت سیستم برودتی باید به اندازه‌ای باشد که دیواره‌های مخزن یخ نزند ولی آب به سرعت خنک شود!

ظرفیت سرمایش: بر اساس شرایط استاندارد آبسردکنها باید در یک ساعت نصف ظرفیت مخزن خود آب خنک تحویل دهند.مثلا آب سردکنی با مخزنی به حجم ۱۵۰ لیتر اگر استاندارد باشد باید ۷۵ لیتر در ساعت آب خنک دهد.یا به عبارتی ظرفیت سرمایش آن ۷۵ لیتر بر ساعت است.

چرا آبسردکنها معمولاً آب گرم می‌دهند؟ اگر ناگهان نرخ مصرف آب بالا رود (مثلا ساعات پس از ناهار)همانطور که گفته شد آب خنک شده از مخزن خارج می‌شود و از شیر شناور آب گرم جایگزین آن می‌شود. بنابراین نرخ مصرف آب سرد با کیفیت دمای آب نسبت عکس دارد.یعنی هر زمان آب بیشتری مصرف کنیم به تدریج آب گرمتری نصیبمان می‌شود. مثلا فرض کنید ساعت ۱۱ صبح آبسردکن را به برق وصل می کنیم .آب در عرض یک ساعت به دمای ۹ درجه سانتیگراد می‌رسد البته اگر کسی در عرض این یک ساعت آب ننوشد .آب درون مخزن در بهترین شرایط ممکن در دمای ۹ درجه سانتیگراد قرار دارد. ساعت ۱۲ ظهر است نفر اولی که از آبسرد کن استفاده می‌کند، آب ۹ در جه مصرف می‌کند اما همان مقدار که او آب مصرف می‌کند آب گرم جایگزین آب رفته از مخزن می‌شود. بنابراین نفر بعد آب گرمتری می‌خورد و همین طور برای نفرات بعد در حالی که آبسردکن فرصت خنک کردن آب درون مخزن را ندارد به همین علت در ساعات پیک مصرف آب آشامیدنی همه آب گرم می‌خورند



  آبسرد کن‌های بابلر (با بطری)                                

منبع آب مصرفی در آنها بصورت بطری‌های بزرگی است که بطور وارونه روی آب سرد کن قرار می‌گیرند و بعد از خالی شدن باید بطری خالی را با بطری جدیدی که پر از آب است جایگزین کرد. این آب سرد کنها نیز از پمپ حرارتی بهره می‌برند اما اواپراتور به صورت صفحه‌ای است که جدا از مخزن بوده و آب در حجم کم با قرار گرفتن بر روی صفحه خنک می‌شود این سیستم برای مناسب برای استفاده در مکانهایی با مصرف آب کم می‌باشد.

آبسردکن آنی (ANI) 

این نوع آبسرد کن در سال ۲۰۰۷ میلادی اختراع و ثبت گردید . سیستم خنک کننده مورد استفاده همان پمپ حرارتی یا سیکل یخچال است اما امکانات ذخیره انرژی در سیستم تعبیه گردیده است و منبع آب آشامیدنی که در مواردی منبع تجمع آلودگی هاست حذف گردیده است. در این نوع از آبسردکن آب به صورت لحظه‌ای (آنی) خنک می‌گردد از همین روی با افزایش نرخ مصرف آب دمای آب افزایش نمی‌یابد لذا در ساعات پیک مصرف آب سرد نیز دمای آب ثابت و بین ۱۳-۹ درجه سانتیگراد می‌باشد. همچنین بااین سیستم امکان لوله کشی آب خنک به نقاط مختلف میسر می‌باشد به عبارتی در اماکن بزرگ که احتیاج به ارائه آب خنک در چند نقطه احساس شود، مانند ساختمانهای چند طبقه، می‌توان از این سیستم به عنوان پکیج آب سرد مرکزی بهره برد و با لوله کشی و طراحی چشمه آب را انتقال داد زیرا بر خلاف دو نوع فوق الذکر فشار آب خروجی به فشار استاتیکی منبع وابسته نیست.




      10 نکته درباره آب


1 - برای حفظ سلامت و به خطر نینداختن بهداشت آب بهتر است از نگهداری آن در ظروف پلاستکی پرهیز کنید زیرا ظروف پلاستیکی دارای ترکیب‌های پلیمری هستند که از سنتز مواد اولیه‌ای به نام منومر تهیه شده‌اند. پلیمرها در اثر خم‌شدگی یا ساییدگی ظروف پلاستیکی، جمع شده (چروکیده) و منجر به آزادشدن منومرها می‌شوند.

2 - فریزکردن آب داخل ظروف پلاستیکی نیز توصیه نمی‌شود. به دلیل اینکه آب بر بدنه این ظروف فشار وارد می‌کند و باعث آزادسازی سریع‌تر منومرها می‌شود. منومرها، موادی سمی و خطرناکند که برای سلامت افراد زیانبارند.

3 - براساس مطالعه‌های صورت‌گرفته، مصرف آب در ظروف یا بطری‌‌های پلاستیکی، باعث ابتلا به بیماری‌های گوارشی، بدخلقی و کم‌حوصلگی در طولانی‌مدت خواهد شد.

4 - برای نگهداری آب در یخچال از ظروف استیل یا شیشه‌ای که رنگ شفافی دارند، استفاده کنید.

5 - بهتر است هر چند وقت یک‌بار، بطری‌های آب را تعویض کنید. همچنین استفاده طولانی‌مدت از این بطری‌ها برای نگهداری مواد اسیدی مانند آبلیمو، آبغوره و سرکه مناسب نیست.

6 - در صورتی که از آب لوله‌کشی شده استفاده نمی‌کنید یا در مسافرت هستید و از تصفیه‌بودن آب اطمینان ندارید بهتر است قبل از مصرف، آن را بجوشانید. اگر آب تصفیه‌شده و لوله‌کشی‌شده در دسترس باشد که نیازی به جوشاندن آن نیست.

7 - گاهی آب درون یخچال، طعم مواد داخل آن را می‌گیرد. در این صورت بهتر است آب را دور بریزید. اگرچه الزاما طعم‌گرفتن آب به معنی غیربهداشتی بودن یا وجود آلودگی، باکتری یا میکروب نیست اما با توجه به سازگار نبودن با ذائقه، بهتر است از مصرف آن اجتناب کنید.

8 - اگر یخچالتان مجهز به آبسردکن مخزن‌دار است حتما هر یکی، دو روز آب آن را تعویض کنید زیرا جنس این مخزن‌ها از پلاستیک است و ماندن آب بیش از 3 روز درون این مخزن‌ها، احتمال انباشته‌شدن موادپلاستیکی را درون آب افزایش می‌دهد.

9 - هرگز در ظروف یا شیشه‌های شیرپلاستیکی به کودکتان آب ندهید زیرا سیستم ایمنی او نسبت به افراد بزرگسال ضعیف‌تر است. ضخیم‌بودن دیواره این شیشه‌ها به دلیل وجود ترکیب‌هایی مانند بیس‌فسفات است. در ضمن این ترکیب در ساخت درپوش قوطی‌های غذا و کنسرو هم کاربرد دارد و دارای خاصیت سرطان‌زایی است و مصرف طولانی‌مدت آن در دوز بالا باعث آسیب جدی به ارگان‌ها خواهد شد.

10 - فراموش نکنید که نوشیدن آب سرد یا گرم در ظروف پلاستیکی یک‌بار مصرف نیزخطرساز است و تجمع قطره‌های آب که مانند یک لایه چربی در دیواره این لیوان‌ها جمع می‌شود، چیزی جز منومرهای یادشده نیست.







نوع مطلب : سرویس و تعمیر لوازم خانگی(یخچال، فریزر و ...)، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :









View Larger Map